Coolschools Survey | DUTCH

COOLSCHOOLS (maart 2022-februari 2025) is een transdisciplinair onderzoeksproject dat het potentieel van “op de natuur gebaseerde oplossingen” onderzoekt om scholen te helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering. Deze oplossingen, ook wel “natuurgebaseerde klimaatschuilplaatsen” genoemd, omvatten groene schoolpleinen en openbare groene en blauwe ruimten.

De praktijken en resultaten van COOLSCHOOLS zijn gericht op het creëren van mogelijkheden om de aanpak van “klimaatschuilplaatsen in de natuur” over te nemen door andere scholen, buurten en steden. We produceren en delen nieuw bewijsmateriaal, hulpmiddelen en inzichten over belangrijke vaardigheden die nodig zijn om natuurgebaseerde en inclusieve transformatie te bevorderen onder lokale scholen, stadsplanners en het grote publiek.

COOLSCHOOLS put uit de ervaring van vier Europese pionierprojecten om natuurgebaseerde oplossingen te implementeren in schoolomgevingen in Brussel, Barcelona, Rotterdam, en Parijs.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de belangrijkste case study van het project (voornamelijk via de schoolvergroeningprogramma’s Ose-le-Vert en Opération-Recréation). Alle projectpartners doen onderzoek in de Belgische hoofdstad, in het bijzonder de vier Belgische partners: de Vrije Universiteit Brussel (VUB), de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Hasselt en Leefmilieu Brussel.

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Leefmilieu Brussel lanceren een enquête om een beter inzicht te krijgen in het gebruik (en niet-gebruik) van stedelijk groen door kinderen na schooltijd.

Deze enquête is bedoeld voor ouders (of voogden) van één of meerdere kinderen ingeschreven in een lagere of basisschool in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Door de enquête in te vullen, kan je deelnemen aan een wedstrijd waarmee je GRATIS tickets kan winnen voor het Museum voor Natuurwetenschappen.

KLIK HIER OM NAAR DE ENQUÊTE VOOR OUDERS TE GAAN

De enquête duurt ongeveer 10 minuten en kan op een computer of telefoon worden ingevuld.

Contactpersoon voor de enquêtes: Elsa Gallez (elsa.gallez@vub.be)

Translate »